Cristiano Ronaldo – la un gol distanță de recordul lui Michel Platini

Cristiano Ronaldo mai are nevoie de un singur gol la Euro 2016 pentru a-l egala pe Michel Platini în topul celor mai buni marcatori ai turneelor finale cotinentale.

Căpitanul naționalei Portugaliei a înscris până acum de opt ori la campionatele europene, iar fostul golgeter francez din anii ’70-‘80 are cu un gol în plus în palmares. Ronaldo a devenit, în schimb, primul fotbalist care marchează la 4 ediții consecutive ale competițiilor continentale și este totodată recordmen de apariții la turneele finale.

La 31 de ani, starul lusitan a câștigat de 3 ori “Balonul de Aur” și pentru echipa națională a înscris 60 de goluri în 130 de partide.
Portugalia și Polonia se vor confrunta joi seară, în primul sfert de finală al Euro 2016. Selecționerii celor două reprezentative Adam Nawalka și Fernando Santos se așteaptă la un meci foarte echilibrat și consideră că echipele lor se aseamănă mult ca stil de joc: se apăra bine și atacă “fulgerator”.

Starul Poloniei, Robert Lewandovski nu a marcat în cele 4 meciuri jucate până acum, dar Nawalka spune că el are un rol decisiv în echipă și este într-o formă foarte bună.

De cealaltă parte – Santos este convins că Ronaldo va gestiona fără mari probleme presiunea la care este supus. Meciul de la Marsilia va începe la ora 22:00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS