Cristiano Ronaldo a fost ales din nou Fotbalistul Anului FIFA

Super-starul portughez al lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo a primit pentru al 2-lea an consecutiv premiul „The Best„, acordat de FIFA celui mai bun fotbalist al sezonului.

La gala de la Londra, au mai fost finalişti pentru acest trofeu marele rival al lui Ronaldo – argentinianul Lionel Messi de la FC Barcelona şi brazilianul Neymar de la Paris Saint-Germain.

„Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat, şi lui Neymar şi lui Messi. Colegilor, antrenorului meu, preşedintelui. Este minunat să fiu aici alături de aceşti jucători mari”, a declarat Ronaldo după primirea distincţiei, acordată de brazilianul Ronaldo şi Diego Maradona.

Gala FIFA a fost prezentată de actorul Idris Elba şi a avut recitaluri ale trupelor Stomp şi Kasabian.

Cristiano Ronaldo a fost inclus şi în echipa ideală a anului, aleasă de forul fotbalistic internaţional.

În 11-le perfect, portar este Gianluigi Buffon de la Juventus – fundaşi Dani Alves de la PSG, Leonardo Bonucci de la AC Milan, plus Sergio Ramos şi Marcelo de la Real Madrid – mijlocaşi sunt Luka Modric şi Toni Kroos tot de la Real, alături de Andres Iniesta de la FC Barcelona, iar în atac Neymar de la PSG, Lionel Messi de la FC Barcelona şi Cristiano Ronaldo de la Real Madrid.

Campioana Europei are, aşadar, 5 jucători în echipa perfectă a sezonului.

Deasemenea, cel mai bun antrenor al anului este tehnicianul „galacticilor”, Zinedine Zidane, care i-a condus la câştigarea celui de-al 2-lea trofeu consecutiv în Champions League, performanţă în premieră în fotbalul continental.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS