Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: ”Riscul ca rezultatul alegerilor de duminică, 27 septembrie 2020, să îmbolnăvească grav România, pentru nu se știe câți ani, e mare”

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a afirmat, în Deșteptarea, că ”riscul ca rezultatul alegerilor de duminică, 27 septembrie 2020, să îmbolnăvească grav România, pentru nu se știe câți ani, e mare”. Concluzia vine la finalul comentariului său săptămânal, din rubrica Judecata de Joi, difuzată în cel mai ascultat program matinal de la radio din orașele țării.

”Nu sper ca opțiunea mea să-i pună pe gânduri pe cei care vor să voteze candidata PSD – pentru simplul motiv că respectivii nu votează pe criterii rationale.

În ce-i privește pe cei care nu au de gând să voteze PSD, mă adresez acelora care au venit la urne în număr mare în 2019, la alegerile europarlamentare și prezidențiale, cu rezultatele știute. Rolul europarlamentarilor în politica internă este minor, dacă nu neglijabil. Președintele României, cu multe prerogative amputate de coaliția aflată la guvernare în anul trecut, nu poate face față unui partid care câștigă alegerile locale, apoi parlamentarele și va avea, deci, și guvernul. Pe cale de consecință, voturile dumneavoastră de anul trecut nu mai fac doi bani, dacă acum lipsiți de la vot.

Riscul de a vă infecta cu coronavirus mergând la urne nu poate fi mai mare decât cel din magazine sau de la serviciu. Regulile de protecție și distanțare vor fi respectate cel puțin cât în mijloacele de transport în comun. Dar riscul ca rezultatul alegerilor de duminică, 27 septembrie 2020, să îmbolnăvească grav România, pentru nu se știe câți ani, e mare”, crede Cristian Tudor Popescu.