Cristian Tudor Popescu, la Europa FM: Fiul meu a cântat de trei ori la Colectiv – AUDIO

În această dimineață la Europa FM, într-o edițe specială a emisiunii Deșteptarea cu Vlad Petreanu și George Zafiu, la care au fost invitați Cătălin Tolontan, Cristian Tudor Popescu și Moise Guran, scriitorul și jurnalistul Cristian Tudor Popescu a mărturisit că a fost personal afectat de tragedia de la Colectiv.

”Fiul meu a cântat acolo de trei ori cu formația și ar fi fost absolut firesc să se afle acolo. Printr-o întâmplare nu s-a aflat acolo în noaptea respectivă. Firește că asta m-a șocat, m-a cutremurat pe mine personal, așa și în cazul altora.

Dar pe câți dintre noi îi cutremură situația celorlalți, nu numai a ta, a unei rude, a unui prieten care s-a aflat acolo. Eu cred că pe prea puţini.”

Cristian Tudor Popescu a explicat care crede că ar trebui să fe consecințele la nivelul societății civile și al cetățeanului de rând după acest incident tragic.

”Dacă eu – sau oricare dintre noi responsabili cu închiderea unor cluburi – luam măsura asta înainte să moară 30 – și se pare că vor muri dublu în continuare acolo – , înainte să moară oricine apăream și ziceam ”trebuie închise toate bombele astea, și alea din Centru Vechi și alea de tablă de pe câmpie, trebuie închise!” Știti ce mi s-ar fi întâmplat? S-ar fi pus despre mine că sunt un comunist împuțit care nu lasă tinerii să se distreze.

Problema este a atitudinii noastre, dacă punem deopare pe acești politicieni care sunt cum sunt, aceasta complicitate de baltă călduță, fiecare dintre cei care se indignează acum – ”cum au putut domne să-i lase să facă ce e acolo?!”- am văzut atât de mulți indignați. Vreau să-i văd și eu pe oamenii aștia de acum respectând toate legile de care se lovesc în fiecare zi, fără să mai încerce să le sară.”