Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: „Justiția e sub un asediu sângeros”

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a declarat astăzi la Avocatul Diavolului, la Europa FM, că Justiția se află sub un asediu pe care îl numește sângeros.

El spune, însă, că Justiția nu e singura instituție atacată.

În aceeași situație se află și presa, și ONG-urile, dar și Banca Națională, care este acuzată de PSD că nu ține în frâu cursul valutar și nici indicele ROBOR.

„Ce se întâmplă acum? Justiția e sub un asediu sângeros. Ce se întâmplă cu presa? Ați văzut? Acum trebuie să sară peste panouri mobile jurnaliștii ca să-i filmeze pe rău-făcători . Trebuie să fie protejați rău-făcătorii. De cine? De jurnaliști. Ce se întâmplă cu ONG-urile? Deci toate aceste semne distinctive față de societatea totalitară de dinainte de ’89. Independența justiției, libertatea presei, libertatea de asociere în societatea civilă, ONG-urile, toate sunt pe rând atacate. Acum ca un alt simptom și mai grav: este atacată Banca Națională a României. De ce? Pentru că cursul o ia razna, pentru că ROBOR, pentru că inflație, pentru că prețuri. Știți ce spunea Adrian Păunescu prin ’97-’98? Dar să stabilim Domnule o dată cursul leu-dolar în Parlament. În Parlament, tovarăși. Cu tot cu Banca Națională, cu astea? Să stabilim în Parlament. Adică ce vrea acest Guvern, ce vor acești indivizi? Păi vor un curs leu-dolar cum era pe vremea lui Ceaușescu, 12 lei, că îmi aduc aminte. De ce? Că așa voia puterea politică. Ce să lăsăm să fluctueze. Astea sunt…Capitaliștii care atacă leul, ei fac parte din statul paralel sau sprijină statul paralel din România și vor să-i dea jos pe binefăcătorii neamului. Asta este peisajul în clipa de față.”

Care ar fi soluția? Să-l ascultăm pe Cristian Tudor Popescu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.