Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: Domnul Cîțu are reale intenții de a candida la președinția partidului | VIDEO

Florin Cîțu are comportamentul unei persoane care vrea să ajungă liderul PNL, a susținut Cristian Tudor Popescu, la Piața Victoriei, în urma discursului premierului din Parlament:

”Este un discurs previzibil și logic din punct de vedere electoral, pentru că alegeri au loc în continuare, în PNL. Arată că domnul Cîțu are reale intenții de a candida la președinția partidului. De aici, această afirmație nefericită și eronată că el reprezintă PNL în guvern, nu, mă mir că poate să spună așa ceva domnul Cîțu. Premierul este al României, nu al unui partid.”

Gazetarul și scriitorul spune însă că premierul ar trebui să se axeze pe marile reforme anunțate. În opinia lui Cristian Tudor Popescu, Florin Cîțu nu ar mai avea timp de guvernare dacă ar ajunge la șefia Partidului Național Liberal:

”O face din interes electoral, mie nu-mi place ce face domnul Cîțu, faptul că urmărește în același timp șefia partiului în paralel cu anunțatul reformei. Îți mai lasă alte disponibilități să te ocupi de șefia partidului? Acolo trebuie să stai tot timpul cu structurile din teritoriu, să participi la to felul de ședințe, poate să facă ambele astfel de activități domnul Cîțu, atunci când își propune să fie cu adevărat premier? E o contradicție între ce ne anunță că vrea să facă domnul Cîțu și aceste aspirații de șefie a partidului.”

Cristian Tudor Popescu a făcut referire și la atitudinea social-democraților din cadrul plenului reunit, luni:

„Domnul Cîțu trebuie să facă niște măgării considerabile pentru a reuși să ajungă din urmă PSD-ul, cu cinismul caracteristic al acestui parti, în loc să tacă și să se ducă eventual la schitul ăla de la muntel Athos. (…) Mă gândeam doar la un singur lucru, ei acolo vor să pară iubitori de copii, nu simțiți că ar avea nevoie de o Șoșoacă, să fie acolo lider, n-ar fi nevoie? Zbierau de parcă aveau nevoie de cineva care să facă ce a făcut în fața Ministerului Sănătății.”