Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu, despre măsurile anunțate de Iohannis: „Cum aș putea fi liniștit când văd că, din nou, președintele ne mănâncă zilele?”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Europa FM, miercuri, după ce Klaus Iohannis a anunțat când se vor implementa măsurile restrictive în contextul numărului tot mai mare de cazuri COVID din România.

„Cum aș putea fi liniștit când văd că din nou președintele ne mănâncă zilele? Luni, nu mâine, nu în seara asta, ci luni. Același comportament pe care nu știu cum să-l calific. De o lună de zile, președintele ne mănâncă zilele. Dă o săptămână pentru partide pentru consultări, 10 pentru Cioloș și guvernul lui stafie și acum încă cinci zile până luni, cinci zile în care vor muri sute-mii de oameni la rata care este acum. Cum adică luni? Mâine, cel târziu. Aceste reglementări ar fi trebuit să fie în vigoare, iar mâine să le aplice”, a explicat Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

De ce lasă președintele aceste zile până la aplicarea măsurilor restrictive

„Nu găsesc un răspuns logic la această prelungire. În loc să apară acum să spună ce măsuri se iau, măsuri care acum au fost exprimate foarte vag, să ne spună că în noaptea aceasta sunt puse pe hârtie, trimise… Nu au nevoie de aprobarea Parlamentului? Guvernul este interimar. Sub ce formă se iau măsurile?”, a spus gazetarul la Europa FM.

Citește și: Iohannis, după ședința pentru gestionarea pandemiei: De luni, masca redevine obligatorie peste tot. Elevii intră în vacanță 2 săptămâni”.