Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu, depre Viorica Dăncilă: O rușine națională a fost angajată la Banca Națională | AUDIO

Viorica Dăncilă a fost angajată, fără concurs, la Banca Națională a României.

Fostul premier va ocupa poziția de consultant pe strategie al Guvernatorului Băncii Nationale a României, Mugur Isărescu, pe care l-a susținut, în trecut, la cârma BNR.

Despre angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR a vorbit, în emsiunea Desteptarea, gazetarul Cristian Tudor Popescu:

„O rușine națională a fost angajată la Banca Națională pentru că asta s-a întâmplat. Doamna în cauză, prezența dânsei în funcția de premier a fost o rușine națională.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, reprezentanții Băncii Naționale au precizat că fostul premier va face lobby la Bruxelles, unde ar avea numeroase contacte.

„Asta este o încurajare pe față a numirilor pe bază de pile, cunoștințe și relații la nivel național, deci asta ne transmite Banca Națională acum, așa se face. Uite, o luăm pe doamna în cauză și o punem că așa considerăm noi”, a mai spus Cristian Tudor Popescu, despre numirea fostului premier în cadrul BNR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă este consultant la Banca Naţională într-un departament care se ocupă de trecerea României la euro.

Este vorba despre Departamentul Energie Verde, spune la Europa FM consilierul BNR, Adrian Vasilescu. Acesta este unul dintre cele 5 departamente care vor lucra la trecerea la moneda unică europeană.

Viorica Dăncilă a fost aleasă pentru experienţa din Parlamentul European şi pentru relaţiile pe care le are şi nu este consilier al guveratorului Mugur Isărescu, mai spune Adrian Vasilescu.

”Motivele pentru care a fost aleasă – nu pentru că a fost prim-ministru, dar contează și asta, de fost prim-ministru. A fost atâția ani parlamentar european și a avut foarte puternice legături și a rămas în legături cu multe persoane și personalități care se ocupă în Uniunea Europeană și mai ales în zona Euro de această chestiune”.