Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: Dacă USR iese de la guvernare, este un gest comparabil cu ce a făcut Emil Constantinescu

Dacă USR PLUS iese de la guvernare, ar fi un gest josnic și meschin, este de părere Cristian Tudor Popescu:

„Cum te duci cu așa ceva la rupere? Când vii cu astfel de plesniri de cărți pe față, asta înseamnă rupere. Dacă USR iese de la guvernare acum, este, după părerea mea, un gest comparabil în josnicie, meschinărie, cu ce a făcut Emil Constantinescu în 2000, când a dat bir cu fugiții și nu a mai vrut să candideze la prezidențiale. Dacă acum face asta USR PLUS, e echivalent cu ce a făcut atunci Emil Constantinescu, cu consecințe care pot fi asemănătoare. Avem un partid care se nutrește cu rămășițele pământești ale lui Corneliu Vadim Tudor.”

Cristian Tudor Popescu și Adriana Nedelea au discutat, cu ascultătorii Europa FM, despre o eventuală iețire de la guvernare a USR PLUS, pe fondul controverselor iscate în urma demiterii ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Dacă oamenii ăștia atâta au ei în cap, să iasă de la guvernare în această situație, asta e, asta am votat, cine i-a votat, asta primim”, a mai spus gazetarul și scriitorul, la Europa FM.

În ceea ce-l privește pe Vlad Voiculescu, acesta a reușit să-și atragă de partea sa oameni care refuză să mai gândească rațional, este de părere Cristian Tudor Popescu:

„A reușit să-și creeze genul acesta de suporteri, care refuză să mai gândească rațional, în legătură cu faptele, în legătură cu declarațiile, în legătură cu tot ce se întâmplă, care au convingeri, care au au credință în domnul Voiculescu. E un lucru greu, când e vorba de a manipula masele, să ai adepți. (…) Poate să-i utilizeze pe acești oameni și în scopuri mai înalte, de pildă să candideze la președinție. Cu oamenii ăștia pe care a reușit să îi apropie, eu cred că ministru al Sănătății e prea puțin pentru domnul Voiculescu.”