Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: “Dacă tot se afla acolo, Raed Arafat ar fi trebuit să dea un ajutor răniţilor din Colectiv” – VIDEO

La patru ani de la tragedia din Colectiv, Cătălin Tolontan, Cristian Tudor Popescu şi Moise Guran dezbat neregulile care au dus la dezastrul din Colectiv, în direct, Deşteptarea.

Ziarul Libertatea a publicat o înregistrare video făcută în primele minute ale intervenției autorităților în noaptea tragediei.

“Autorităţile au venit acolo ca să se afle în treabă şi ca să arate că activeză. Să se ştie că ei au fost acolo”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

“Un medic de urgenţă ar trebui să aibă reflexe în acest sens. Asta prevalează în faţa calităţii sale de şef. Dacă tot se afla acolo, Raed Arafat ar fi trebuit să dea un ajutor răniţilor din Colectiv”, a spus Cristian Tudor Popescu despre faptul că Raed Arafat nu s-a aplecat asupra răniţilor din Colectiv pentru a le acorda primul ajutor.

“Cred că societatea românească evoluază tocmai pentru că vin generaţii noi care au altă empat şi un alt respect pentru viaţa umană. Ma refer nu doar la mitinguri şi proteste, ci şi la ONG-uri, voluntariate. Suint optimst în privinţa României”, a concluzionat Cătălin Tolontan, prezent în studioul Europa FM.

Pe 30 octombrie 2015, un incendiu a mistuit clubul bucureştean Colectiv. Bilanțul victimelor a urcat la 64 de morți în săptămânile ce au urmat dezastrului. Ulterior, un supraviețuitor s-a sinucis.