Confidenţialitate

Cristian Pîrvulescu, la Europa FM: „Am lăsat ca bătălia culturală să fie condusă de antivacciniști”

Cristian Pîrvulescu, politolog, a fost invitat în „Piața Victoriei” la Europa FM. Cristian Pîrvulescu a dezbătut în direct cele două situații de criză în care ne aflăm în acest moment: criza sanitară COVID și criza politică.

Cristian Pîrvulescu a spus că situația sanitară actuală, valul patru de coronavirus, ar fi putut fi evitată.

„Celelalte țări au evitat-o. Doar noi și Bulgaria nu am reușit s-o evităm. Bulgaria are și al treilea rând de alegeri într-un an de zile, în timp ce noi nu reușim să facem o majoritate.

În 30 de ani nu am avut capacitatea să intervenim asupra sistemului, să-l corectăm. Acum constatăm că nu funcționează. Credeți că se va putea construi o coaliție peste noapte? Una care să reclădească încrederea în sistemul politic din România? Nu”, a spus Cristian Pîrvulescu la Europa FM.

Cristian Pîrvulescu: „Am lăsat ca bătălia culturală să fie condusă de antivacciniști”

„Guvernul din România și-a dat seama în al doisprezecelea ceas că trebuie să impună pass-ul sanitar, în condițiile în care vara se vedea progresul vaccinării. Am lăsat ca bătălia culturală să fie condusă de antivacciniști. Dacă impun măsuri, aceste măsuri nu mai au cum să prezinte efecte în săptămânile următoare, iar noi avem nevoie de o rezolvare a problemelor chiar săptămânile viitoare”, a mai explicat politologul.

Sursa Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei