Cristian Pîrvulescu: ”Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea reprezenta sfârșitul pentru Regatul Unit”

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană reprezintă un eșec al politicii europene și ar putea reprezenta sfârșitul pentru Regatul Unit, consideră politologul Cristian Pîrvulescu.

Într-un interviu acordat Europa FM, Cristian Pîrvulescu a spus că se așteaptă la refrendumuri în Scoția și Irlanda de Nord, mai ales că locuitorii acestor țări au votat pentru rămânerea în Uniunea Europeană. Cristian Pîrvulescu speră ca liderii europeni, în special cancelarul german, Angela Merkel și președintele Franței, Francois Hollande să poată lua măsurile potrivite pentru a întări Uniunea Europeană. Nu le va fi însă ușor, în condițiile în care Uniunea Europeană se confruntă în continuare cu problema migranților și a refugiaților.

România va fi afectată inevitabil în urma ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, iar situația românilor din Marea Britanie se poate complica, este de părere politologul Cristian Pârvulescu.

El consideră că Rusia și Turcia își vor întări pozițiile în raport cu Uniunea Europeană, după ce 52% dintre britanicii care au mers la referendum au votat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ascultă aici interviul integral:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

 

 

 


        

 

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS