Cristi Minculescu şi Nuţu Olteanu cântă împreună

Fondator al Iris-ului (alături de Emil Lechințeanu și Nelu Dumitrescu), compozitor al primelor succese ale grupului și chitarist solo în epoca de glorie absolută din anii ’80, Nuțu s-a stabilit în Suedia la începutul anilor ’90

Ideea re-apropierii lui Cristi Minculescu de Nuțu Olteanu s-a materializat la insistențele Fundației Phoenix, care îl reprezintă pe Cristi Minculescu, susţine aceasta într-un comunicat remis Europa FM.

Fondator al Iris-ului (alături de Emil Lechințeanu și Nelu Dumitrescu), compozitor al primelor succese ale grupului și chitarist solo în epoca de glorie absolută din anii ’80, Nuțu s-a stabilit în Suedia la începutul anilor ’90, urmându-și cariera de instrumentist, vocalist și profesor de muzică. Sporadic, a avut apariții strălucite și pe scenele din România, de cele mai multe ori ca ‘guest musician’ alături de alți foști colegi de glorie – Holograf. Evident, undeva, în adâncul sufletului său, a trăit cu nostalgia celor mai frumoși ani din carieră, petrecuți împreună cu Cristi Minculescu. Așa că a răspuns cu inima deschisă invitației primite, dovedind un entuziasm tineresc. Mai mult decât atât, i-a alăturat noului proiect și pe doi excepționali muzicieni suedezi, cu care colaborează în mod constant: Anders Diephuis și Ken Sundberg.

La fel de entuziast, Cristi a luat avionul de la Munchen la Stokholm și s-au pus cu toții pe repetiții, ca în cele mai bune vremuri. Rezultatul îl va vedea și auzi și publicul din România în primele apariții în concert, care vor fi anunțate în curând. Repertoriul reunește piese antologice din patrimoniul Iris, dar și 2 compoziții noi. Nu vor lipsi nici câteva preluări omagiale din istoria muzicii mondiale, re-interpretate cu măiestrie de cele două legende ale rock-ului românesc împreună cu ‘mașina de ritm’ suedeză.