Cristi Minculescu: ‘Nu are nicio legătură cu băieţii din trupă, are legatură cu vremurile pe care le trăim’

Într-o declaraţie preluată de Jurnalul Naţional, solistul trupei Iris a explicat motivele pentru care a decis să se retragă din trupa alături de care a cântat începând din anii 80.

‘Decizia nu a fost luată în mod spontan şi eu m-am mirat că am ajuns în postura de a decide să părăsesc trupa. Nu are nicio legătură cu băieţii din trupă, are legatură cu vremurile pe care le trăim şi cu degradarea morală care ne înconjoară în momentul de faţă în România anului 2012. Pot fi foarte multe interpretari…am avut şi eu visele mele, dorinţele mele dintre care unele s-au împlinit şi altele nu. Una peste alta, din 3 septembrie nu mai sunt la Iris’, a declarat Cristi Minculescu.

În interviul citat de Jurnalul Naţional, Cristi Minculescu a spus că nu sunt şanse să se răzgândească, motiv pentru care îi urează succes noului solist, Toni Şeicărescu, care a cântat alături de Direcţia 5.

‘Asta nu înseamnă că mă retrag din muzică şi s-a înţeles, băieţii au înţeles greşit faptul că m-ar fi deranjat starea financiară. Sigur că banii îţi fac viaţa mai uşoară, dar asta e ultimul motiv, pur şi simplu au fost foarte multe motive mici’, a mai spus fostul solist al trupei Iris.

Ultimele două concerte ale formaţiei Iris împreună cu Cristi Minculescu vor fi pe 31 august la Iaşi şi 2 septembrie la Bontida, lângă Cluj-Napoca.

Nelu Dumitrescu – tobe, Relu Marin – clape, Valter Popa – chitară, Doru ‘Boro’ Borobeică – bass şi Cristi Minculescu – voce. Aceasta a fost formula trupei Iris în ultimii 10 ani.

Cristian Alexandru Minculescu s-a născut pe 9 ianuarie 1959, la Piteşti. Cea mai mare parte a copilăriei şi-a petrecut-o la Craiova, unde s-a îndrăgostit iremediabil de echipa Universităţii.

Tatăl său lucra în domeniul financiar şi era nevoit să-şi schimbe locul de muncă destul de des, şi implicit oraşul în care locuia familia. Una peste alta, Cristi se stabileşte în Bucureşti când avea 16 ani. După ce termină liceul, intră la Facultatea de Hidrotehnică, dar va renunţa la cursuri după un an.

Cristi Minculescu vine la Iris în 1980, când deja căpătase ceva experienţă în muzică. Prima sa formaţie s-a numit ‘Harap Alb’. Din acea perioadă au rămas piese ca ‘Harap Alb’ sau ‘Scatiul’. La Iris, Cristi l-a înlocuit pe Chivu Lucian, al doilea solist al trupei. De la ‘Harap Alb’ a mai venit cu el şi bassistul Anton Haşiaş, cel care i-a şi făcut cunoştinţă cu Nelu Dumitrescu şi Nuţu Olteanu. Ca să intre în trupă, Cristi Minculescu a avut de interpretat câteva piese. Una şi una, ce e drept: All right now de la Free, Black Night a celor de la Deep Purple sau Comunication Breakdown de la Led Zeppelin.

Cristi Minculescu devenea membru al trupei Iris pe 9 ianuarie 1980, chiar în ziua în care împlinea 21 de ani.