Confidenţialitate

Crin Antonescu nu va participa la congresul PNL, susținând candidatura lui Ludovic Orban

Într-un interviu acordat Realitatea TV, fostul președinte al PNL Crin Antonescu a anunțat că nu va participa la apropiatul congres al formațiunii, în cadrul căruia va fi aleasă noua conducere.

‘Nu am nici dorința, nici dorul, nici plăcerea – o spun fără niciun fel de dramatism, o spun absolut egal, cu toată prietenia și cu toată sinceritatea – să particip la acest congres (…) O prezență a mea ar parazita, cel puțin parțial mediatic, un congres care are dreptul lui, cu candidații lui, cu oamenii lui. PNL este atât cât este fără mine, astăzi, și așa va fi în viitor (…) Îmi pasă, doresc ca acest partid să aibă șansele și să le valorifice, îmi doresc să-și aleagă un conducător, dar asta nu înseamnă că mi-e dor de el’, a mărturisit Crin Antonescu.

Ex-liderul liberal susține public candidatura eurodeputatului Cristian Bușoi, întrucât este ‘un om cu foarte multă personalitate, cu foarte multă știință de carte, care a pendulat foarte intens între Bruxelles și București, într-un mod foarte eficient, a fost implicat în politica internă a partidului și a făcut față unor situații complicate’.

Despre contracandidatul Ludovid Orban, Crin Antonescu opinează că ‘nu trebuie să fie în acest moment președinte al PNL. Cred că acum, în 2017, trebuie altceva’.

Congresul PNL se va desfășura pe 17 iunie, fiind așteptați peste 5.000 de delegați.

Cristian Bușoi și Ludovid Orban candidează pentru funcția de președinte.

Candidatura lui Viorel Cataramă a fost respinsă.

Șefia PNL este asigurată interimar de Raluca Turcan.

După ce PNL a fuzionat cu PDL, conducerea a fost una bicefală.

Vasile Blaga a demisionat din funcția de copreședinte după ce procurorii l-au pus sub urmărire penală în ancheta finanțării campaniei electorale a defunctei formațiuni democrat-liberale.

La rândul său, Alina Gorghiu a demisionat după eșecul suferit în alegerile locale din 2016.