Confidenţialitate

Crin Antonescu, audiat ca martor la DNA Ploiești: ”Nici eu, nici soția mea nu am comis vreodată cea mai mică ilegalitate”

Senatorul Crin Antonescu și soția sa Adina Vălean au fost audiați astăzi la DNA Ploiești în calitate de martori.

Cei doi au dat explicații după denunțurile formulate de fosta noră a lui Virgil Măgureanu – Alina Petre.

Aceasta susținea că foștii ei socri au ridicat un bloc de apartamente și o locuință din acea clădire a fost cumpărată de Crin Antonescu în condiții ilegale, la un preț sub prețul pieței.

Nici eu, nici soția mea nu am comis vreodată cea mai mică ilegalitate – a fost replica fostului șef al Senatului.

Senatorul Crin Antonescu și soția sa – europarlamentarul Adina Vălean – au dat explicații în fața procurorilor timp de aproximativ o oră.

Ei au fost citați în calitate de martori.

După audieri, senatorul a spus că este nevinovat.

“Am avut o întâlnire absolut normală, în parametri legali, eu faţă de conţinutul denunţului am făcut declaraţii publice, nu am de gând să le mai repet aici. (…) Nici eu, nici soţia mea nu am comis vreodată nici cea mai mică ilegalitate. Am discutat despre acest lucru, despre conţinut puteţi revedea declaraţiile la detaliu. Nu mai are rost să le reiau aici“, a spus Crin Antonescu, la ieşirea de la DNA Ploieşti.

Întrebat dacă i s-a cerut vreodată să intervină la Primăria Sectorului 1, condusă de colegul său liberal Andrei Chiliman, Antonescu a răspuns: “Niciodată”.

Crin Antonescu sosise la DNA Ploieşti, vineri, în jurul orei 10.00, împreună cu soţia sa, Adina Vălean.

“Sunt invitat în calitate de martor, nu cunosc exact în ce dosar. Presupun că e vorba de denunţurile mincinoase despre care aţi discutat atâta la adresa mea”, spunea Crin Antonescu, la intrarea in sediul DNA Ploieşti.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Într-un interviu acordat Europa FM în luna martie, Crin Antonescu susținea că apartamentul la care face referire nora lui Virgil Măgureanu a fost cumpărat în mod legal.  Crin Antonescu recunoștea însă că blocul fusese ridicat de fiul fostului șef al SRI.

Am cumpărat un apartament la un preț deloc mic: 250.000 de euro. L-am cumpărat la roșu, fără uși, fără ferestre, fără finisaje, fără parchet. Practic, am cumpărat pereții dacă pot spune așa”, explica atunci Crin Antonescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În denunțul său,  Alina Petre susținea că senatorul Crin Antonescu şi soţia sa au cumpărat la jumătate din preţul pieţei un apartament de lux într-un cartier rezidenţial.

Ea susținea că diferenţa de preţ ar fi fost suportată indirect, prin achiziţionarea unui alt apartament, supraevaluat, de către compania Romprest.