Confidenţialitate

Crește numărul americanilor nemulțumiți de președintele Trump

Criza sanitară provocată de noul coronavirus în Statele Unite sporește nivelul de neîncredere în președintele Donald Trump.

Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos, a crescut la 8% diferența dintre democratul Joe Biden și locatarul republican al Casei Albe.

46% dintre alegătorii înregistraţi declară că îl vor susţine pe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, în timp ce 38% ar vota cu Trump.

Săptămâna trecută, avansul este de doar 2 puncte procentuale.

Potrivit sondajului, 41% dintre cei intervievați aprobă performanţele preşedintelui, în scădere cu 4 procente față de o cercetare sociologică similară, realizată la jumătatea lunii aprilie. În schimb, 56% dintre americani se declară nemulţumiţi, cu 5% mai mult.

Donald Trump a încercat, iniţial, să minimalizeze pericolul noului coronavirus, care a ucis peste 84.000 de oameni în Statele Unite, cel mai grav bilanţ la nivel mondial. Numărul infecțiilor cu SARS-CoV-2 a depășit 1,4 milioane.

Sondajul a adunat răspunsuri de la 1.112 de americani, între care 973 de alegători înregistraţi. Rata de eroare este de +/- 4%.

Reuters amintește că, uneori, republicanul i-a contrazis pe specialiştii din administraţia sa, a promovat posibile tratamente a căror eficacitate nu a fost dovedită şi i-a acuzat pe guvernatorii democraţi că încetinesc redeschiderea activităţilor în statele pe care le conduc, din dorința de a-i afecta şansele de realegere.

Donald Trump consideră China responsabilă pentru actuala criză mondială și acuză Organizația Mondială a Sănătății că nu a avertizat la timp asupra pericolului.