Creste bilantul pagubelor provocate de ploi in judetul Vrancea (AUDIO)

Drumul Național 2 D a fost închis, toată noaptea trecută, din cauza stâncilor prăvălite peste carosabil.

Ploile continuă să provoace pagube însemnate în județul Vrancea.

După ce ieri alunecările de teren au distrus o porțiune de drum la Dumitrești, tot pe Valea Râmnicului au fost semnalate probleme și în localitățile învecinate, Chiojdeni și Jitia, unde alunecările de teren au distrus Drumul Național 2 N pe mai multe porțiuni.

Se circulă cu mare dificultate, din cauza faliilor care au apărut în platforma drumului.

Și DN 2 M, între Mera și Reghiu, este afectat, după ce s-a reactivat o alunecare de teren mai veche, care a dus la surparea terasamentului pe o porțiune însemnată.

În zonă, s-au introdus restricții de circulație și nu mai sunt lăsate să treacă decât mașinile care au o masă mai mică de o tonă și jumătate.

Alunecări de teren sunt raportate și la Vrâncioaia. Drumul județean 205 L și un drum comunal s-au surpat. În aceeași localitate, a fost distrus și un podeț, după ce un pîrîu peste care trecea acesta s-a umflat.

Întreaga noapte nu s-a circulat pe DN 2 D care face legătura între Focșani și Târgu Secuiesc, după ce mai multe stînci s-au desprins de pe versanți, între localitățile Lepșa și Greșu, adică pe o porțiune de 12 km, și au ajuns pe șosea.

Utilajele drumarilor au lucrat pentru degajarea carosabilului.