Crește bilanţul alunecărilor de teren din California

Bilanţul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma alunecărilor de teren din sudul Californiei a ajuns la 18 după ce echipele de salvare au găsit încă un corp neînsufleţit, a anunţat vineri şeriful comitatului Santa Barbara, Bill Brown.

Corpul unui bărbat în vârstă de 87 de ani a fost găsit în locuinţa sa, notează Agerpres.

Cinci persoane sunt în continuare date dispărute, printre acestea aflându-se şi un copil în vârstă de 2 ani.

De asemenea, douăzeci şi opt de persoane au fost rănite în urma alunecărilor de teren care au afectat, marţi, regiunea Montecito din Santa Barbara, situată la circa 150 de kilometri nord-vest de Los Angeles.

Sute de angajaţi ai serviciilor de intervenţii de urgenţă au căutat de atunci eventuali supravieţuitori prin stratul de noroi care în anumite zone ajunge până la nivelul şoldului, ajutaţi de buldozere, elicoptere şi câini salvatori.

Mulți dintre pompierii care contribuie la misiunea de căutare şi salvare în urma alunecărilor de teren s-au luptat, timp de câteva săptămâni, şi cu incendiul Thomas care a ars 1.141 de kilometri pătraţi de teren şi a distrus circa 1.063 de clădiri, fenomenul fiind considerat cel mai important din istoria recentă a statului California.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS