Confidenţialitate

Cremola – înghețata “ca la mama acasă”

Ce poate fi mai plăcut în această perioadă caniculară decât să te răcoreşti cu o îngheţată delicioasă.

Cercetătorii au demonstrat că înghețata acționează asupra centrilor plăcerii din creier într-un mod similar cu ascultarea muzicii preferate.

Oamenii de știință au scanat creierul unei persoane care a mâncat înghețată de vanilie și au concluzionat că înghețata acționează asupra „zonelor fericirii” din creier, datorită unei substanțe numite triptofan, care se găsește în lapte și în frișcă.

Și așa ajungem la punctul sensibil. Ce fel de înghețată trebuie să mâncăm, pentru a ne bucura de toate beneficiile ei? Evident, înghețata cu lapte și frișcă.

Și dacă nu aveți timp sau chef să o preparați în casă, am aflat că în hipermarketuri a apărut prima înghețată produsă la scară industrială, dar cu ingrediente “ca la mama acasă”, cum se spune. Se numește “Cremola” și o puteți găsi în magazine precum Auchan și Carrefour.

Am stat de vorbă cu doamna Irina Filip, administrator al fabricii CreamLand din Nanov, Teleorman, în apropiere de Alexandria.   Am aflat că înghețata fără E-uri se prepară din lapte proaspăt, frișcă din lapte, lapte praf integral extra-grade, gălbenuș de ou și arome naturale. Așa cum îi  este numele, “Cremola” este cremoasă și delicioasă. Desertul verii nu are coloranți, nici arome artificiale, și nici vreun aditiv.

E clar că această înghețată nu va rezista prea mult în congelator.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.