Creditele in franci elvetieni au adus mai multi romani in pragul disperarii (AUDIO)

O familie din Buzău a aflat că banca i-a scos casa la licitație, după ce nu și-a mai permis să plătească ratele, scrie Mediafax.

O instanță locală le-a oferit posibilitatea soților Naghi să blocheze temporar procedura executării silite, dar în schimbul unei cauțiuni de 21.000 de lei.

Avocata familiei, Elena Pavel, spune că cei doi nu își permit să plătească această sumă, având în vedere că venitul familiei este acum de 800 de lei.

Toată povestea a început în 2007, când soții Naghi au luat un credit de la BancPost în valoare de aproximativ 50.000 de franci, cursul la acel moment fiind de 2 lei. Cu acești bani și-au luat un apartament în care locuiesc acum cu fiul lor de 9 ani, povestește Mariana Naghi. (AUDIO)

Problemele au apărut în 2013, când soții Naghi au rămas pe rând fără serviciu, iar cursul francului aproape că se dublase. (AUDIO)

Așadar banca nu le-a oferit nicio soluție soților Naghi, după ce au rămas fără serviciu, ba mai mult, la începutul acestui an apartamentul a fost scos la licitație. Singura soluție, spune avocata familiei Elena Pavel a fost de a bloca în instanță evacuarea familiei din imobil. (AUDIO)

Familia Naghi nu își permite să plătească această sumă, chiar dacă soțul Marianei Naghi s-a angajat între timp pe un salariu de 800 de lei. (AUDIO)

Soții Naghi și-au pus acum toate speranțele în avocata Elena Pavel, care va contesta decizia judecătorului de a impune o cauțiune de 21.000 de lei. (AUDIO)