Confidenţialitate

Craiova: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul transfuziilor de la Spitalul Filantropia

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul transfuziilor de la Spitalul „Filantropia” din Craiova. Ancheta este derulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Procurorii Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova au deschis un dosar penal după ce două persoane au murit în urma unor transfuzii sanguine la Spitalul Municipal “Filantropia”.

Cercetarea este făcută, deocamdată, asupra faptei, adică in rem.

Anchetatorii arată că au primit rezultatele necropsiei celor două cadavre, cauzele decesului fiind insuficiența cardio-respiratorie în ambele cazuri.

Unul dintre pacienți suferea și de leucemie.

Procurorii așteaptă acum rezultatele expertizei medico-legale serologice efectuate de către Institutul Național de Hematologie București.

În acest caz, Direcția de Sănătate Publică Dolj a amendat deja Spitalul Filantropia cu 25.000 lei, iar medicul de gardă și asistenții care au luat parte la transfuzii au fost sancționați cu câte o mie de lei.

Aceasta pentru că deși protocolul spitalului prevede ca transfuziile de sânge să se facă dimineața, ele au fost efectuate seara. În plus, asistenții au omis să noteze în foile de observații ale pacienților mai multe date, între care și acceptul pacienților pentru efectuarea transfuziilor sanguine.