Confidenţialitate

Craiova: Bărbat anchetat de DIICOT și FBI după ce a furat date de la companii românești și străine. Cerea criptomonede pentru a nu le expune | AUDIO

Procurorii DIICOT, cu sprijinul FBI, au făcut percheziții acasă la un craiovean care a piratat rețelele informatice ale unor companii din România și din străinătate. Bărbatul folosea informațiile găsite pentru a convinge victimele să îi dea criptomonede în schimbul tăcerii.

Bărbatul ar fi reușit să obțină accesul la rețelele informatice ale unor companii medii și mari din România, dar și din alte state, de unde a extras volume mari de date. Ulterior, suspectul a amenințat victimele cu expunerea informațiilor furate în mediul public, solicitând în schimb diferite sume de bani, în criptomonedă.

Procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din Craiova au efectuat o percheziție la domiciliul suspectului, iar bărbatul va fi dus la audieri.

Ancheta a fost făcută cu sprijinul Europol și FBI, iar la activități au participat specialiști din cadrul Europol, pentru sprijin tehnic și analitic.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Anul 2022 se anunță a fi unul foarte greu din punct de vedere financiar. Apogeul va fi de Paște, spun analiștii economici | AUDIO

Autor: Cristina Bălău

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.