Cozile la Pașapoarte, combătute cu program prelungit în august la ghișee

Schimbări la ghișeele pentru eliberarea pașapoartelor. Ca să evite un nou scandal ca cel de anul trecut, Ministerul de Interne prelungește în august programul în 30 de județe. E vorba de ce în care sunt, de regulă, foarte multe solicitări în timpul verii.

De asemenea, în 12 judeţe se va deschide câte ghişeu suplimentar de lucru cu publicul.

Şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, comisarul-şef de poliţie Mirel Toancă a explicat că până la 31 august, în 30 de judeţe, programul de lucru a fost prelungit cu două ore, de la 8,30 la 18,30, de luni până vineri. Aceste judeţe sunt: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, timpul de lucru a fost prelungit pentru primele trei zile ale săptămânii, programul fiind de la ora 8,30 la 18,30.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iulie și august sunt lunile cele mai aglomerate la serviciile de Pașapoarte. Anul acesta cererile se pot depune la orice serviciu din țară sau la misiunile diplomatice din străinătate. Pașapoartele se vor putea ridica de la orice ghișeu – doar solicitantul trebuie să anunțe unde dorește să i se elibereze actul. De asemenea, pot fi trimise prin poștă, cu o taxă de 9 lei.

În plus, șeful Direcţiei Generale de Paşapoarte promite că de această dată platforma de programare online va fi funcțională:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Recent, valabilitatea paşaportului simplu electronic s-a prelungit la 10 ani. Guvernul speră astfel să reducă numărul de cereri pentru pașapoartele temporare care au mai puține elemente de siguranță, dar se eliberează în regim de urgență.

De la începutul anului, au fost eliberate în România peste un milion de pașapoarte cu 20% mai multe decât anul trecut.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS