Confidenţialitate

COVID: Trump, apostrofat de medici după ce a propus injectarea de dezinfectant în corpul pacienților

Președintele SUA a fost apostrofat de comunitatea medicală după ce a sugerat injectarea de dezinfectant în organismul pacienților infectați cu noul coronavirus, relatează BBC.

Donald Trump a invocat, totodată, iradierea cu lumină UV, o idee respinsă, totuși, de un medic prezent la conferința de presă de la Casa Albă.

Anterior, un oficial al Casei Albe prezentase rezultate ale unei cercetări a guvernului care sugera că SARS-CoV-2 pare să slăbească dacă este expus la soare și la căldură. În plus, dezinfectantul și alcoolul izopropilic ar putea ucide virusul în salivă.

Deși a admis că rezultatele trebuie tratate cu precauție, Donald Trump a transmis că se impun cercetări suplimentare.

Un jurnalist prezent la conferința de presă i-a atras atenția președintelui că națiunea americană are nevoie de informații verificate, nu de sugestii periculoase.

Donald Trump l-a acuzat, în schimb, că face parte din ceea ce el numește “presa fake news”.

Dr. Vin Gupta a declarat pentru NBC că „noțiunea de a injecta sau ingera orice tip de produs de curățenie este iresponsabilă și periculoasă”. „Este o metodă obișnuită pe care oamenii o folosesc atunci când vor să se sinucidă”, a adăugat medicul.

“Ca medic, nu pot recomanda injectarea dezinfectantului în organism sau utilizarea radiațiilor UV pentru a trata COVID-19”, a completat Kashif Mahmood, medic din Charleston, Virginia de Vest.

John Balmes, specialist al Zuckerberg San Francisco General Hospital, a avertizat într-o reacție pentru Bloomberg că inclusiv inhalarea vaporilor de dezinfectant poate provoca probleme de sănătate grave.