COVID-19: Republica Moldova, pe lista neagră a Italiei

Guvernul Italiei a impus interdicţii de călătorie pentru cetăţenii din 13 ţări extracomunitare, în care s-au înregistrat creşteri ale cazurilor de coronavirus în ultimele zile.

Lista include Republica Moldova, Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană, a anunţat guvernul de la Roma, potrivit cotidianului La Repubblica.

Interdicţia se aplică oricărei persoane care a stat sau s-a deplasat în aceste ţări în ultimele 14 zile, a afirmat ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, într-un comunicat.

Călătorii din toate celelalte state din afara Uniunii Europene şi a spaţiului Schengen pot intra în Italia, dar trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.

”La nivel mondial pandemia este în faza sa ce mai acută. Nu putem risipi sacrificiile făcute de italieni în ultimele luni”, a explicat Roberto Speranza.

Italia a fost prima ţară europeană care a fost afectată grav de pandemia de COVID-19. Vârful a fost atins în luna martie.

Joi, Agenţia pentru Protecţie Civilă a anunţat 12 decese în ultimele 24 de ore, în scădere de la 15 în ziua precedentă, în timp ce numărul cazurilor noi a crescut de la 193 la 229.

Bilanţul epidemic a ajuns la 34.926 de decese în Peninsulă, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum a ajuns la 242.363.

Numărul total al persoanelor vindecate a ajuns la 193.978.

În momentul de faţă, în Italia sunt 13.459 de cazuri active de coronavirus.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS