COVID-19: O centenară s-a vindecat în Indonezia

O femeie de 100 de ani s-a vindecat de infecția cu noul coronavirus în Indonezia, aceasta devenind cea mai vârstnică persoană care a supravieţuit COVID-19 în această ţară, relatează France Presse.

Pe nume Kamtim, femeia a fost externată după o lună de spitalizare la Surabaya, al doilea oraş ca mărime din Indonezia, unde aceasta locuieşte.

Anunţând ştirea, guvernatorul regiunii Java de Est a sperat că povestea lui Kamtim va ridica moralul persoanelor în vârstă, în special vulnerabile în faţa acestui virus.

„Sper că vindecarea ei îi va motiva pe vârstnici în timpul acestei pandemii”, a subliniat Khofifah Indar Parawansa.

Născută în 1920, Kamtim a fost transportată la spital cu simptome asemănătoare celor ale noului coronavirus, iar ulterior diagnosticul de COVID-19 a fost confirmat.

Siti Aminah, nora sa, atribuie vindecarea acesteia „disciplinei şi perseverenţei” de care a dat dovadă.

„În fiecare zi, le-am solicitat infirmierilor noutăţi şi mi-au spus că este foarte puternică şi foarte disciplinată în ceea ce priveşte urmarea tratamentului”, a declarat ea pentru AFP.

Ţara a înregistrat oficial peste 26.000 de cazuri de COVID-19, dintre care 1.613 soldate cu decese, însă Indonezia este una dintre ţările cu cele mai puţine teste efectuate, experţii fiind de părere că numerele reale sunt mult mai mari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS