Confidenţialitate

COVID-19: J&J a oprit testarea unui vaccin ca urmare a îmbolnăvirii unui participant

Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a anunţat suspendarea testelor clinice ale unui vaccin anti-COVID.

Unul din participanţi s-a îmbolnăvit.

“Am oprit temporar dozarea suplimentară în toate testele noastre clinice ale unui vaccin experimental împotriva COVID-19, inclusiv toate testele din faza a treia, din cauza unei boli inexplicabile a unui participant”, se precizează într-un comunicat.

Compania a precizat că există o diferenţă între o “pauză de studiu” ca urmare a deciziei companiei şi o “oprire reglementară” instituită de o autoritate sanitară de reglementare.

În anunţ, J&J şi-a reafirmat “angajament puternic faţă de siguranţă”, informând că boala participantului a fost examinată de medicii personali, precum şi de cei din partea unui consiliu independent de monitorizare a siguranţei.

Gigantul farmaceutic din SUA este una din numeroasele companii care concurează la nivel mondial pentru producerea primului vaccin anti-COVID-19.

În prezent, acesta se află în faza a treia a unui proces în trei faze de dezvoltare clinică în timpul căreia vaccinul este administrat la mii de participanţi şi testat pentru a se verifica eficienţa şi siguranţa sa, în timp ce o serie de alţi participanţi primesc un tratament placebo.

În luna septembrie, Johnson & Johnson a informat că înrola 60.000 de persoane de pe trei continente pentru a participa la faza a treia a studiului.