COVID-19: Deși au îngrijit pacienți, unii rezidenți nu au primit nici sporuri, nici stimulentul promis | AUDIO

Deși au îngrijit bolnavi de COVID-19, unii medici rezidenți nu au primit nici sporurile de risc cuvenite, nici stimulentul lunar în valoare de 500 de euro.

Este o situaţie neclară în ceea ce-i priveşte.

Spre exemplu, Alexandru Voropanov – rezident pneumolog – a avut în grijă pacienți infectați cu noul coronavirus, între 1 martie şi 31 mai, la Institutul bucureștean „Matei Balş”, unde și-a desfășurat activitatea în perioada de criză sanitară. Doar că medicul este plătit de Spitalul „Sf. Ioan”, unitate a cărui conducere refuză să îi acorde indemnizaţia stabilită prin lege.

Cazul lui nu este singular.

„Motivul invocat este, de multe ori, că ei nu prestează serviciile în spitalul respectiv, fie pentru că nu au primit bani pentru medicii rezidenți, deși este foarte greu de crezut că doar unele vani primesc bani, iar altele nu primesc”, a declarat – pentru Europa FM – președintele Societății multidisciplinare a medicilor rezidenți, Ioan Alexandru Mirea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În această perioadă, rezidenţii au avut chiar venituri mai mici decât de obicei.

„Legea spune că, în cazul unei pandemii, sporurile de risc trebuie crescute până la 85%, mulți dintre ei primind sporuri de 15%, așa că vă dați seama ce diferență salarială se face în acest caz”, a adăugat Ioan Alexandru Mirea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Angajaţii din sănătate care lucrează cu bolnavi de COVID-19 ar trebui să primească un bonus de 500 de euro lunar, din partea Guvernului, banii fiind recuperaţi apoi din fonduri europene.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS