COVID 19: Belgia include România în zona portocalie

Noi condiții de călătorie impuse de Belgia au intrat în vigoare de duminică, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Astfel, România este inclusă în zona portocalie, iar persoanelor care intră de la noi din țară în Belgia li se recomandă „vigilență crescută privind răspândirea COVID-19”.

„Condițiile de intrare vizează clasificarea statelor de proveniență a persoanelor care doresc să intre în Regatul Belgiei, pe trei categorii: zona verde – fără măsuri speciale, zona portocalie – autoritățile belgiene pot stabili măsuri specifice (la acest moment se recomandă vigilență crescută) și zona roșie – carantină obligatorie și testare la intrarea pe teritoriul Belgiei. Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile belgiene, România a fost inclusă pe lista statelor din zona portocalie. Astfel, cetățenilor care intră din România în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesențială), începând cu data de 13 iulie, li se recomandă vigilență crescută privind prevenirea și apariția unor simptome asociate infecției cu COVID-19”, anunță Ministerul de Externe de la București, într-un comunicat.

Cetățenii români sunt sfătuiți ca, înainte de a pleca în călătorie, să consulte informațiile publicate pe site-ul autorităților belgiene, pe pagina de internet: https://diplomatie.belgium.be/en.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS