Confidenţialitate

Covaliu, COSR: Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo | AUDIO

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a anunțat, luni seara, la TVR, că Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza accidentării suferite la gambă, la turneul de la Roma, și care o ține departe de terenul de tenis.

Mihai Covaliu a avut, în cursul zilei, o discuție pe această temă cu fostul lider WTA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Simona nu va participa la aceste Jocuri Olimpice. La Wimbledon, unde nu a mai intrat pe teren, medicii i-au spus că riscă enorm să facă o ruptură la gambă, acolo unde ea avea această ruptură parțială și din această cauză Simona nu va putea participa și nu va putea fi port-drapel. Suntem foarte triști. Știm cât de mult și-a dorit […] Nu poți trece peste ce ți-au spus medicii”, a declarat șeful COSR.

La 12 mai, Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în turul al doilea la Roma, în meciul cu nemțoaica Angelique Kerber. Din cauza accidentării suferite la gambă, Halep a ratat şi turneul de la Roland Garros.

“100 de zile şi un singur vis, de a fi cel mai bun la Jocurile Olimpice. Eu cred că acest vis poate deveni realitate pentru că în spatele lui sunt mii de ore de muncă şi multă dorinţă. Jocurile Olimpice 2020 Tokyo înseamnă pentru mine încredere şi multă mândrie. Ne vedem la Tokyo şi eu sunt Team România”, spunea românca la 14 aprilie, cu 100 de zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Simona Halep a participat la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra, pierzând în primul tur.

Sportiva tricoloră se menţine pe locul 3 WTA, cu 6.330 de puncte, după australianca Ashleigh Barty, liderul ierarhiei, şi după japoneza Naomi Osaka.

Românca, deţinătoarea trofeului la Wimbledon, riscă să iasă din Top 10 WTA pentru prima dată din 2014, după actuala ediție a turneului, de la care s-a retras din cauza accidentării.