Confidenţialitate

Cotațiile petrolului, în scădere

Prețurile petrolului au scăzut marți, pe măsură ce traficul maritim a fost reluat prin Canalul Suez după câteva zile în așteptare, iar atenția a trecut la reuniunea OPEC + de săptămâna aceasta, unde se va discuta menținerea actualelor cote de producție, pe fondul unor noi blocaje, relatează Reuters.

Cotația Brent a scăzut cu 15 cenți, sau 0,2%, la 64,83 dolari pe baril, după ce a câștigat 0,6% luni. Petrolul american a scăzut cu 1 cent, la 61,55 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 1% în sesiunea precedentă.

Navele circulă din nou prin Canalul Suez, marți, după ce remorcherele au tractat gigantul transportator de containere Ever Date, care a blocat o porțiune îngustă a căii navigabile timp de aproape o săptămână, provocând o acumulare imensă de nave în zonă.

Piața și-a îndreptat atenția spre reuniunea de joi a Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și a aliaților, inclusiv Rusia, din Viena.

Arabia Saudită este pregătită să accepte o prelungire a reducerilor de producție până în iunie și este, de asemenea, gata să prelungească limitarea unilaterală voluntară pe fondul ultimului val de blocaje.