Confidenţialitate

Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene Vegetale de la Buzău, despre fructele și legumele românești sănătoase | VIDEO

Există un cercetător care face minuni în România. Costel Vînătoru, cercetător în legumicultură şi inginer agronom, spune că România are un potențial imens pentru o agricultură sustenabilă, dar pe care nu-l valorifică.

Criza provocată de pandemia de coronavirus ne-ar fi putut costa întreaga producţie agricolă, având în vedere importurile masive, de la seminţe până la substanţele de combatere a dăunătorilor. Nu s-a întâmplat pentru că Uniunea Europeană a asigurat fluxul continuu de mărfuri prin aşa-numitele culoare verzi, iar românii au primit astfel cele necesare pentru înfiinţarea culturilor.

Pandemia pe care o traversăm ne-a arătat cât de important este pentru o țară să fie independentă, inclusiv din punct de vedere alimentar și cât de importante sunt pentru sănătatea noastră, aerul pe care-l respirăm și ce mâncăm.

Costel Vînătoru a adus la Buzău arborele care poate înlocui carnea, Moringa(Arborele vieții), și l-a aclimatizat la condițiile din țara noastră. La Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău, Costel Vînătoru a aclimatizat și pepenele de iarnă, al cărui suc se spune că are proprietăți miraculoase pentru sănătate, dar și castravetele antidiabet.