Confidenţialitate

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, se autosuspendă din funcțiile deținute în PNL | AUDIO

Decizia anunțată de Costel Alexe vine după ce acesta a fost pus sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. Ca urmare a deciziei, Alexe rămâne simplu membru de partid dar își păstrează funcția de la Consiliul Județean.

Costel Alexe era președinte al filialei Iași a PNL dar și vicepreședinte PNL la nivel național. S-a suspendat din aceste funcții politice după ce a fost inculpat într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupție:

„Afirm că sunt nevinovat și-mi voi demonstra nevinovăția în instanță, dar până atunci mi se părea un gest firesc de onoare să mă autosuspend.”

Pentru că nu s-a retras din partid, Costel Alexe poate rămâne președinte al Consiliului Județean.

„Împreună cu echipa și executivul și legislativul, voi duce la îndeplinire toate proiectele pe care ni le-am asumat în campania electorală.”

Costel Alexe este acuzat că, pe vremea când era ministru al Mediului, ar fi luat mită 22 de tone de tablă de la managerul Combinatului Siderurgic Galați. În schimb, ar fi deblocat alocarea de certificate de emisii de gaze cu efect de seră care ar fi valorat 180 de milioane de euro.

Pe funcțiile lăsate libere de Costel Alexe în partid, conducerea centrală va numi alte persoane. „Orice coleg poate să facă față funcției de președinte al filialei județene”, a mai spus președintele CJ Iași.

Deocamdată, conducerea de la București a liberalilor nu a avut nicio reacție la decizia lui Costel Alexe dar nici la acuzațiile care i se aduc. Marți, președintele Klaus Iohannis a cerut conducerii PNL să reacționeze în cazul dosarelor de corupție de la Iași:

„Dacă nu va face în următoarele zile, voi avea o discuție pe această speță.”

Un alt liberal din Iași, primarul orașului, Mihai Chirica, a devenit suspect într-un dosar care vizează concesionarea unui teren al primăriei către familia unor apropiați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș