Costel Alexe: Județele în care s-a furat cel mai mult lemn în ultimii doi ani sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud și Sibiu

Costel Alexe a declarat, la audierea în comisiile reunite ale Parlamentului, că Maramureș este județul unde este tăiat ilegal cel mai mult lemn, acesta fiind urmat de Bistrița Năsăud și Sibiu.

Ministrul Mediului a precizat că în numai doi ani au fost tăiate ilegal în Maramureș 110 mii de metri cubi de lemne.

„Cele mai mari hoţii care au avut loc în ultimii doi ani în domeniul tăierilor de păduri au fost în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Sibiu şi, după alegeri, indiferent cine va forma Guvernul, vor trebui făcuţi paşi importanţi pentru a rezolva această problemă”, a spus Costel Alexe, luni, la audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Potrivit acestuia, din rapoartele gărzilor de mediu s-a constatat că în ultimii doi ani din Maramureş au dispărut 110.000 de metri cubi de lemne, în timp ce cantitatea de lemn tăiată în mod ilegal în Bistriţa a fost de 30.000 de metri cubi, iar în Sibiu de 20.000 de metri cubi, în același interval.

Audierea ministrului interimar Costel Alexe nu a fost lipsită de tensiuni. Fostul ministrul al Apelor şi Pădurilor Doina Pană a declarat că Alexe este populist şi că nu are dovezi atunci când acuză PSD că nu a făcut nimic în domeniul tăierilor ilegale de păduri.

Audierile ministrilor desemnați să facă parte din Guvernul Orban 2 au loc în comisiile reunite ale Parlmentului de luni până miercuri. Votul în plenul reunit pentru învestirea Executiv urmează să fie dat pe 24 februarie, de la ora 16.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS