Confidenţialitate

Cosmin Tabără a câștigat alegerile pentru șefia PNL Timișoara, dar victoria sa este contestată

Cosmin Tabără a obţinut 238 de voturi, sâmbătă, în alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Timişoara, fiind declarat câştigător.

Contracandidat al acestuia, Claudiu Chira a obţinut doar 119 voturi.

15 voturi au fost declarate nule.

Scrutinul s-a desfășurat într-o atmosferă extrem de tensionată, fiind necesară prezența forțelor de ordine.

Ales președinte la Conferinţa municipală din 3 iulie, al cărei rezultat a fost invalidat ulterior, Raul Ambruş a anunţat ca va contesta alegerile de sâmbătă.

“Gruparea hoţilor din PNL Timiş a legiferat, astăzi, la nivel de partid, frauda. Gaşca condusă de Alin Nica, care a epurat de pe liste 320 de membri ai PNL Timişoara, are tupeul să ne acuze pe noi că am fi bătăuşi”, a scris acesta pe Facebook.

“Nu noi am chemat zeci de forţe de ordine, inclusiv din aparatul de stat, care vor răspunde pentru actele lor, nu noi am organizat alegerile, nu noi am măsluit convocatorul, nu noi am suspendat colegi abuziv şi nu noi am exclus de la numărătoarea voturilor toţi colegii care nu au convenit.Dacă în PNL Timişoara erau alegeri libere şi corecte nu se ajungea aici! Dar, nu au fost.Alegerile de astăzi au fost furate de Alin Nica şi Dănuţ Groza”, a adăugat Raul Ambruş.

“După o lună de zile de abuzuri ale acestei găşti a răului din PNL Timiş ce s-ar fi aşteptat. Sunt oameni care au muncit pentru partid şi s-au trezit exluşi, cu drepturi îngrădite pe nedrept. Tensiunea din partid a creat-o Alin Nica prin manevrele sale nestatutare şi nelegale.Văd că preşedintele interimar nu are nicio ruşine să-şi numească bătăuşi colegii care l-au făcut preşedinte, doar pentru că au venit să îşi ceară sau să îşi apere drepturile statutare”, consideră Raul Ambruș.

De la București, președintele liberal Ludovic Orban a reacționat dur.

“Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara de Alin Nica, Dănuț Groza, Alina Gorghiu și Bogdan Ghelbere. Le-am transmis înainte de conferința pentru alegerea conducerii organizației o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului Partidului Național Liberal. Totodată, le-am comunicat situația oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 și i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancțiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-și exprime opțiunea, precum și la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri.

În calitate de președinte al Partidului Național Liberal, având obligația statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului și de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acționa în conformitate cu prevederile statutare pentru sancționarea celor vinovați, precum și pentru anularea alegerilor de la Timișoara, desfășurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL și de deciziile organismelor de conducere ale PNL”, a scris acesta pe Facebook.