Cortegiul funerar al Regelui Mihai I, la Patriarhie

Regele Mihai I a plecat de la Palatul Regal pentru ultima oară.

Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui a fost scos de militari ai Brigăzii 30 Gardă si pus pe un catafalc în fața Palatului Regal.

La ora 10:53 au fost trase clopotele  în toate bisericile din zona Palatului Regal.

Afetul de tun tras de un vehicul militar a venit încet spre catafalc. Muzica militară a cântat marsuri funebre. Cei opt militari din Brigada 30 Gardă au luat sicriul de pe catafalc și l-au așezat pe afetul de tun.

Muzica Militară urmată de trei detasamente ale MapN (58 de militari de la Fortele Terestre, 58 de militari de la Fortele Aeriene si 58 de militari de la Fortele Navale) s-a așezat în formatie pentru a onora plecarea pe ultimul drum a ultimului maresal al Armatei Romane, comandant suprem al Armatei Regale in al Doilea Război Mondial.

Sicriul a fost depus pe un vehicul Humvee care se va deplasa spre Patriarhie, unde va avea loc de la ora 12,30 o ceremonie religioasă. Se pleacă pe – Calea Victoriei – Spl. Independenţei – Bd. Unirii – Aleea Colina Bucuriei; Cortegiul funerar este însoțit de sute de militari, în marșul funbru. În fața cortegiului sunt stindardul regalității și Coroana de Oțel, aflată pe sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui. Pe marginea drumului se află mii de oameni care aplaudă și strigă numele Regelui Mihai pe măsură ce cortegiul trece.

De la 12.30 la 14.00 va avea loc slujba de înmormântare, oficiată de Patriarhul Daniel, la care publicul nu va avea acces.

Apoi, cortegiul funerar se va deplasa la Gara Regală Băneasa: trupul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte va fi dus cu Trenul Regal la Curtea de Argeș.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS