Corpul de Control al premierului verifică Spitalele Județene din Târgu Mureș și Craiova

Inspecții neanunțate la Spitalele Județene din Craiova și din Tîrgu Mureș: Corpul de Control al premierului verifică achizițiile de dezinfectanți produși de firma Hexi Pharma. Ambele instituții se află pe lista celor în care s-au descoperit biocide diluate, deci ineficiente.

După cum transmite corespondenta Europa FM Cora Muntean, Spitalul Județean din Mureș a folosit dezinfectanți diluați de 4200 de ori.

Managerul Spitalului Județean din Târgu Mureș a declarat că verificările vizează documentele pe baza cărora s-au folosit produsele Hexi Pharma, dar și alți dezinfectanți. Cât despre diluarea dezinfectanților de 4.200 de ori, managerul a spus că acest lucru nu a afectat calitatea produsului, deoarece conținea un alt tip de alcool cu concentrație crescută, dar care nu era trecut pe eticheta produsului. Oficialul a mai declarat că în spital nu a fost înregistrat niciun deces din cauza infecțiilor nosocomiale din spital.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Dolj, corpul de control al premierului analizează contractele de achiziție de la Spitalul Clinic de Urgență, deși pe lista cvelor cu probleme s-au aflat Spitalul Municipal Filantropia din Craiova și cel din Calafat.

La Spitalul de Urgență din Craiova nu au fost găsite deficiențe în privința dezinfecției din secții deși unitatea medicală utilizează  produse Hexi Pharma.
Joi, după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat ca produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferenţe în concentraţii între valoarea declarată şi cea măsurata, conducerea spitalului a decis sa nu mai efectueze operații decât în regim de urgență.
A doua zi s-a revenit asupra deciziei și au fost operate și cazuri cronice, medicii folosind în continuare unele produse Hexi Pharma, dar în combinație cu alți dezinfectanți.
La controlul privind dezinfecția din unitățile medicale, au fost găsite probleme și la două spitale din judetul Dolj. Este vorba de spitalul Filantropia din Craiova și  cel din Calafat, însă nu în toate secțiile acestora au fost constatate neconformități. 
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS