Confidenţialitate

Corpul de Control al premierului intervine în cazul bebelușilor din județul Argeș

Corpul de Control al premierului intervine în cazul bebelușilor din județul Argeș, diagnosticați cu sindromul hemolitic uremic.

Guvernul verifică modalitatea în care este asigurat tratamentul medical acestor copii, dar și modul în care sunt investigate cauzele îmbolnăvirilor.

”Astăzi, Corpul de Control al Primului Ministru a inițiat o acțiune de documentare (verificare) cu privire la modalitatea în care este asigurat tratamentul medical şi cu privire la modalitatea în care sunt investigate cauzele îmbolnăvirilor bebelușilor din județul Argeș.” se arată în comunicatul de presă al Guvernului.

”Acțiunea vizează respectarea procedurilor în unitățile medicale din Argeș şi din București, promptitudinea asistenței acordate şi modalitatea în care este realizată investigația epidemiologică.  În subsidiar, vor fi avute în vedere şi posibilele infecții nosocomiale în cadrul unităților medicale din județul Argeș în care au fost internați inițial bebelușii.”, mai precizează Guvernul.

Între timp, europarlamentarii PSD vor ca autoritățile române să ceară ajutorul specialiștilor din străinătate.

Aceștia au solicitat Ministerului Sănătății să își asume responsabilitatea și constituie o celulă de criză în cazul copiilor din Argeș.

“Solicităm autorităților de la București să își asume urgent responsabilitatea, să constituie o celulă de criză cu sarcinile amintite și totodată să solicite sprijin autorităților europene, precum și omologilor din alte state membre ale UE. Am văzut că experiența medicilor străini, alăturată profesionalismului incontestabil al cadrelor medicale din România, ne este de ajutor în cazuri foarte grave, așa cum este cel la care facem referire”, spun europarlamentarii PSD.

Până acum doi copii din Argeș au murit din cauza infecției cu sindrom hemolitic-uremic. Alți 10 copii sunt internați la Spitalul Marie Curie din București. Doi ar putea fi externați astăzi.