Corpul de control al premierului ia în calcul depunerea unei plângeri penale ce vizează Spitalul Floreasca

Corpul de control al premierului intenționează să depună plângere penală la  Parchetul General împotriva Spitalului Floreasca – au declarat pentru Europa FM, surse guvernamentale.

Conducerea spitalului Floreasca este acuzată de fals în declarații în legătură cu funcționarea Secției de Arși.

Într-o postare pe facebook, Corpul de Control al premierului anunță că inspectorii vor analiza ,,în continuare, neconcordanțele  constatate cu privire la utilizarea Unității de Arși Grav și va sesiza organele de cercetare penală dacă va avea indicii privind existența unor declaratii false din partea reprezentanților Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca.,,

Corpul de Control atașează și adresa Spitalului în care se precizează că în cazul incendiului din Colectiv, în unitatea de arși s-au făcut 78 de operații, dintre care 67 cu victimele de la Colectiv.

Asta după ce ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Ministerul Sănătății, șeful corpului de control al acestei instituții a declarat că în această unitate nu s-a făcut încă nicio operație.

FLOREASCA

 

Numai că pe 21 aprilie, ministrul Sănătății Patriciu Achimaș Cadariu a constatat că unitatea pentru pacienții cu arsuri nu a fost niciodată folosită și nici la momentul respectiv nu era funcțională, pentru că nu avea personalul medical necesar. Așa că ministrul Sănătății l-a demis atunci pe directorul interimar al Spitalului, Nicușor Louchi.

Secția de Arși de la Spitalul Floreasca va deveni funcțională până la sfârșitul lunii – promit din nou reprezentanții unității medicale, după cum chiar ministrul Sănătății a precizat.

Reprezentanții Spitalului Floreasca riscă acum să se aleagă cu dosar penal pentru fals în declarații în legătură cu funcționarea secției pentru arși.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS