Confidenţialitate

Coronavirus în România: Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 217. 19 pacienți s-au vindecat

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, până în această după-amiază, au fost confirmate 217 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Inițial, autoritățile au anunțat un număr de 222 de infecții, dar au revizuit după jumătate de oră bilanțul la 217.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat astfel 49 de cazuri noi, în condițiile în care ieri la aceeași oră erau 168 de cazuri.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18.965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4150 de teste. Dintre acestea, 3928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.