Coronavirus în România: Bilanțul infecțiilor urcă la 168

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni după-amiază, că numărul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns în România la 168.

Nouă dintre acestea sunt considerate vindecate.

La raportarea din această dimineață erau 158 de cazuri. Reamintim, începând de astăzi, informațiile despre cazurile noi sunt comunicate de autorități doar în buletinele informative, unul la ora 10.00, altul la ora 18.00.

Astfel, de la ultima informare, au fost confirmate 10 cazuri noi, după cum urmează: 4 în București, 2 în Ilfov și câte unul în Constanța, Teleorman, Neamț și Mureș.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 10 persoane au vârsta cuprinsă între 21 de ani și 63 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.078 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.845 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.708 teste. Dintre acestea, 3.540  au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS