Coreea de Sud închide o piață de carne de câine

Coreea de Sud închide cea mai mare piaţă de carne de câine, pentru a-şi îmbunătăţi imaginea înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă.

În ultima perioadă, mai multe organizaţii au lansat petiţii online pentru boicotarea competiţiei din februarie 2018, dacă sud-coreenii nu interzic consumul de carne de câine.

Autorităţile sud-coreene se confruntă cu un val de critici internaţionale faţă de practicile de ucidere a câinilor în vederea consumului.

Piaţa Moran din Seongnam vinde anual peste 80.000 de câini, morţi sau vii, ceea ce reprezintă o treime din consumul din aceAstă ţară. Activiştii pentru drepturile animalelor au arătat că în piaţă câinii sunt ţinuţi în condiţii groaznice, fiind sacrificaţi prin electrocutare, strangulare şi lovire.

Acum, a început dezafectarea pieţei: cuştile cu animale vii şi instalaţiile de măcelărie sunt mutate.

22 de vânzători cer compensaţii pentru faptul că îşi pierd afacerile. Peste 50 de milioane de sud-coreeni consumă în mod constant carne de câine, iar mii de restaurante şi magazine alimentare continuă să o vândă în diverse preparate culinare.

Potrivit statisticilor, în 2010 erau 900 de mii de câini în peste 100 de ferme.

În cultura locală, consumul de carne de câine poate îmbunătăţi virilitatea masculină şi combate bolile şi oboseala, mai ales în lunile fierbinţi de vară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS