Copilul salvat dintr-un puţ în Teleorman, adus în Capitală cu un elicopter SMURD

Copilul de doi ani căzut într-un puţ într-o gospodărie din judeţul Teleorman şi salvat de echipele de intervenţie după mai mult de zece ore este adus cu un elicopter SMURD la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală , a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

„A fost o acţiune foarte dificilă. Copilul a fost scos teafăr şi este trasportat cu un elicoper SMURD în Bucureşti. Elicoperul va ateriza pe Aeroportul Băneasa, apoi copilul va fi dus la Spitalul Grigore Alexandrescu”, a mai spus Arafat.

Copilul de doi ani a fost salvat de către echipele de intervenţie după mai mult de zece ore, el fiind scos teafăr şi primind îngrijiri medicale la faţa locului.

Specialiştii au lucrat concomitent pe două planuri – pe de o parte au încercat să sape pe lângă puţ şi să ajungă la copil pe sub pământ, iar pe de altă parte au introdus în puţ diverse dispozitive de prindere cu autoscara de salvare, pe care au băgat-o prin tuburile foarte înguste, de 30 – 35 de centimetri, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Teleroman, Adrian Gelu Dragomir, care a precizat că al doilea procedeu a avut succes.

Pe durata operaţiunii, copilul de doi ani a fost monitorizat permanent cu o cameră video introdusă în puţ.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS