Confidenţialitate

Copil de un an și două luni, diagnosticat cu Sindrom Hemolitic Uremic în Italia

Un copil de un an și două luni din România, diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic, a fost internat la un spital din Florența. Potrivit cotidianului La repubblica, cel mic ar fi consumat brânză produsă de o firmă românească.

Copilul a ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, iar medicii l-au diagnostocat cu sindrom hemolitic uremic provocat de bacteria E.coli.

Autoritățile sanitare din Italia cred că s-ar fi infectat cu E.coli după ce ar fi consumat brânză produsă în România de firma Brădet.

Preventiv, toate produse lactate fabricate de această firmă au fost retrase din magazinele din Italia, iar cei care le-au cumpărat sunt sfătuiți să le returneze.O anchetă epidemiologică este în curs de desfășurare la Florența, scrie cotidianul La Repubblica.

Jurnaliștii italieni spun că brânza produsă de firma Brădet ar fi provocat toxiinfecții în cazul a 14 bebeluși din țara noastră. Dar ancheta desfășurată în România a stabilit că nu există nicio legătură între cazurile de bebeluși cu sindrom hemolitic uremic și consumul de brânză Brădet. Un lot de 25 de kilograme de brânză de vaci produsă de firma din Curtea de Argeș a fost depistat cu E.coli, dar medicii au stabilit că este vorba despre o tulpină a bacteriei diferită de cea care a provocat sindromul hemolitic uremic.

 

Sursă foto: repubblica.it