Confidenţialitate

Protest al părinților la o școală din București, după ce un elev de 10 ani a fost violat în toaleta școlii de colegi mai mari. Ministerul Educației susține că nu a fost sesizat | AUDIO

Protest al părinților, la o școală din București, unde un elev a fost violat de două ori, la toaletă, de colegi mai mari. Băiatul are acum 10 ani, iar prima oară a fost agresat sexual când avea 8 ani. S-a întâmplat la Școala „Nicolae Titulescu” din sectorul 1 al Capitalei.

Părinții care au copii la această unitate de învățământ se tem să-și mai lase copiii la ore și cer explicații directoarei școlii.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a discutat în această dimineață cu conducerea școlii, iar Inspectoratul Școlar București a trimis o echipă de control.

Ministerul Educației nu a fost sesizat în legătură cu cele întâmplate, a spus secretarul de stat Sorin Ion, care a precizat ce i-a transmis directoarea școlii în legătură cu cazul de viol

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educației:O plângere cu rezultat din partea Parchetului de Clasare și încă una care este în cercetare la acest moment. Prin urmare, ne este foarte dificl să ne pronunțăm pe lucruri care se întâmplă în acest moment”.

Jurnlistă: „Mama copilului are documente de la INML care atestă că fiul ei a fost agresat în această școală”.

Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educației: „Eu am alte informații”.

Jurnalistă: „Ce informații aveți dumneavoastră?”

Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educației: „Ministerul Educației nu a fost sesizat nici în 2022, nici acum”.

Inspectorul Școlar General al Municipiului București, Florin Drinceanu spune că instituția pe care o conduce s-a autosesizat în urma informațiilor difuzate de presă

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Drinceanu, inspectorul Școlar General al Municipiului București: „Am format o echipă de control. Școala nu a făcut o sesizare la poliție. A făcut părintele”. 

Jurnalistă: „În mod normal, dacă școala știe de un astfel de caz, de abuz sexual, petrecut în instituția de învățământ ar trebui să sesizeze Inspectoratul?”

Florin Drinceanu, inspectorul Școlar General al Municipiului București: „Bineînțeles. Dacă are o sesizare de la părinte sau dacă școala are o informație de acest gen din partea profesorilor, din partea elevilor, din partea părintelui. Dar aici nu a fost nicio sesizare. La Inspectoratul Școlar a fost depusă sesizare astăzi, la ora 08:50”.

Jurnalist: „În această școală au mai fost probleme?”

Florin Drinceanu, inspectorul Școlar General al Municipiului București: „Nu”.

Părinte: „Au încercat să insinueze că informațiile nu sunt adevărate și că ar trebui să ascultăm și partea lor”

Părinții care au intrat să discute cu reprezentanții Școlii „Nicolae Titulescu” au povestit că directoarea unității de învățământ le-a spus că va vorbi doar cu o delegație din care face parte și președintele comitetului de părinți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Chiar am spus că sunt din comitetul de părinți și a spus că nu este relevant asta, că nu sunt președintele clasei. Ba chiar m-a întrebat de la ce clasă sunt, ceea ce nu mi se pare relevant de la ce clasă sunt sau cum mă cheamă. Sunt un părinte, iar dânsa este doamna director. Au încercat să insinueze că informațiile nu sunt adevărate și că ar trebui să ascultăm și partea lor”, a declarat un părinte.

Europa FM a contactat conducerea școlii „Nicolae Titulescu”, însă până la această oră nu am obținut o reacție. Reprezentanții unității de învățământ ne-au transmis că doamna directoare se află în ședință.

Linie telefonică gratuită pentru raportatea și prevenirea cazurilor de violență și abuz împotriva copilului: 119

Sursa foto: Andrei Paleu

Citește și: Începe simularea examenului naţional de Bacalaureat. Peste 146.000 de elevi participă la probe | AUDIO