Confidenţialitate

Copii găsiți într-un after-school din Galați, care trebuia închis

15 copii au fost găsiți astăzi într-un after-school din orașul Galați, deși autoritățile au interzis aceste programe, în contextul crizei provocate de coronavirus.

Prima amendă primită de after-school este de 2.500 de lei, însă autoritățile nu exclud și o a doua sancțiune.

Incidentul a avut loc astăzi, în timpul unui control făcut de reprezentanții autorităților de control.

Surse din administrația locală au declarat că inspectorii au găsit 15 copii într-un centru de tip after-school, deși Comitetul Județean și Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Galați a interzis organizarea programelor de tip after school.

Reprezentanții centrului spun că își desfășoară activitatea la cererea părinților, care nu au unde să-și lase copiii: „În urma știrilor alarmante conform cărora unele centre de zi din Galați încearcă să profite de situația închiderii școlilor pentru a-și asigura venituri suplimentare, societatea dorește să își exprime totala condamnare a unor astfel de practici, precum și detașarea față de asemenea așa-zise . Activitatea noastră continua numai la cerința expresă a părinților care se află în imposibilitatea supravegherii copiilor în timpul orelor de serviciu. Mai mult, am limitat numărul copiilor doar la astfel de cazuri și am scurtat drastic programul de funcționare. Sediul nostru a fost dotat cu produse dezinfectante avizate de Ministerul Sănătății, iar accesul tuturor părinților/ aparținătorilor a fost limitat în totalitate. Am luat aceste decizii din responsabilitate față de situația alarmantă de la nivelul întregii comunității, neexistând vreun act normativ care să interzică desfășurarea activității noastre”.