Coolinaria: Quiche cu emmentaler Delaco, roșii cherry și busuioc | VIDEO

Emmentalerul este o brânză plină de secrete și surprize plăcute! Pe vremuri, i se spunea șvaițer, nume ce desemnează în germană o brânză elvețiană, iar emmentalerul Delaco respectă originala rețetă elvețiană, fapt ce îi conferă un gust fin, ușor dulceag și miros de miez de nucă verde.

Se poate servi că atare, pe un platou de brânzeturi, dar potenţialul îi creşte alături de câteva nuci sau felii de fructe. Dacă mai adăugăm şi un pahar de vin, sigur se va îmbunătăţi şi starea de spirit.

Dacă ai mai multă inspirație, îi poți găsi locul într-un preparat la cuptor sau îți poți pregăti propriul fondue. Orice ai alege cu Delaco Emmentaler nu vei da greș.

Quiche cu emmentaler Delaco, roșii cherry și busuioc*

Quiche-urile sau tartele sărate sunt metoda perfectă de a-ți aduna ingredientele preferate într-un singur preparat, extrem de versatil, pentru că poate fi mic dejun, fel principal sau aperitiv.

Ingrediente pentru crustă:
100 g unt
200 g făină
1 gălbenuș
2-3 linguri de apă rece
1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:
150 g Emmentaler Delaco
200 ml smântână de gătit
200 g roșii cherry
frunze de busuioc proaspăt

Mod de preparare:
Într-un robot de bucătărie punem făina, sarea și untul rece (de la frigider), tăiat în cubulețe. Amestecăm până când obținem o textură sfărâmicioasă.

Adăugăm și gălbenușurile și apă rece și mai amestecăm până când obținem consistența unui aluat.

Scoatem aluatul din robot, îl mai frământăm de 2-3 ori, formăm o bilă rotundă, o acoperim cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Între timp, dăm pe răzătoare emmentaler-ul Delaco, tăiem roșiile în jumătăți și tocăm nu foarte mărunt busuiocul.

Batem ouăle, peste care adăugăm smântâna de gătit, sarea, emmentaler-ul ras și busuiocul.

Dăm deoparte și ne ocupăm de crustă de quiche.

Scoatem aluatul din frigider și îl întindem într-o foaie, pe un blat înfăinat, cu ajutorul unui sucitor. Va fi greu de manevrat, fiind rece, dar secretul este să nu se încălzească prea tare pentru a nu se lipi.

Așezăm foaia obținută într-o tavă de tartă de 25 cm, îi tăiem marginile în exces, o presăm ușor în forma tartei și o înțepăm din loc în loc. O dăm la congelator pentru 5 minute.

O scoatem din congelator și o acoperim cu o foaie de copt peste care punem orez sau boabe de fasole. Ele vor ajută ca tarta să nu se umfle la mijloc și să se coacă dreaptă.

O dăm la cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 20 de minute.

O scoatem după cele 20 de minute, dăm la o parte foaia de copt și boabele de fasole sau orez și turnăm în crustă compoziția de ouă și emmentaler.

Așezăm deasupra și jumătățile de roșii chery și dăm înapoi la cuptor.

Reducem temperatura la 180° C și lăsăm pentru încă 40 de minute sau până când se rumenește frumos la suprafață. Putem consumă quiche-ul cald sau rece, alături de o salată verde și puțin iaurt grecesc.

*Rețetă preluată de la Miruna Lica