Confidenţialitate

Convenția Democrată din SUA: huiduieli și controverse în prima zi a evenimentului

Fostul candidat la învestitura democrată, Bernie Sanders, şi-a îndemnat luni susţinătorii să o voteze pe rivala sa, Hillary Clinton, pentru a-l împiedica pe republicanul Donald Trump să devină preşedintele SUA, îndemn ce a fost primit, însă, cu huiduieli, relatează BBC News.
„Trebuie să îl înfrângem pe Donald Trump. Trebuie să îi alegem pe Hillary Clinton şi pe Tim Kaine”, a spus senatorul de Vermont la un miting electoral organizat cu numai câteva ore înainte de deschiderea Convenţiei Democrate.

WikiLeaks a publicat în weekend aproximativ 20.000 de mesaje interne din Partidului Democrat, care dezvăluie o posibilă tentativă de destabilizare a lui Bernie Sanders în timpul alegerilor primare pentru Casa Albă.
FBI a demarat o anchetă în dosarul emailurilor. Separat, Comisia pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor a fost anunţată de atacul informatic şi va verifica dacă există legături cu Rusia sau cu un alt stat.
Managerul de campanie al lui Clinton, Robby Mook, a declarat că emailurile au fost publicate de hackeri ruşi, pentru a provoca discordie la Convenţia Democrată şi pentru a-l ajuta pe candidatul republican Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie.
Echipa de campanie a lui Trump a respins acuzaţiile, pe care le-a calificat drept absurde.