Confidenţialitate

Controlor CFR, surprins fără mască: ”Cine a declarat pandemia în țara asta? E declarată cumva pandemia în țara asta și eu nu știu?” | VIDEO

ACTUALIZARE: CFR anunță că s-a autosesizat în urma informațiilor apărute azi în presă. “CFR Călători face precizarea că nu tolerează astfel de comportamente în rândul personalului propriu.

Sancțiunile ce se vor aplica vor fi în conformitate cu legislația în vigoare. Masca de protecție este obligatorie la bordul trenurilor CFR Călători, atât pentru personalul propriu cât și pentru călători”, a transmis CFR Călători într-o reacție pentru Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai mulți ascultători Europa FM semnalează pe WhatsApp la 0728.111.222 că în trenuri nu se respectă distanțarea socială și mulți dintre călători nu poartă mască de protecție sau o țin pe față fără a acoperi nasul și gura. În acest context, un telespectator Digi 24 a filmat un dialog șocant purtat într-un tren CFR cu un controlor care susține că nu a auzit că în România este declarată pandemie de Covid-19, făcând o confuzie între EPIDEMIE și PANDEMIE.

Controlorul reacționează la întreabarea unei călătoare revoltate că unii nu poartă mască sau nu o poartă corect în trenul de pe ruta București – Constanța.

”Cine a declarat pandemia în țara asta? E declarată cumva pandemia în țara asta și eu nu știu? (…)În România, Ministerul Sănătății nu a declarat pandemie, vă rog frumos să vă interesați. Deci nu faceți niște afirmații care nu le înțelege nimeni. Pandemia în România nu este declarată de către ministrul Sănătății. Deci încă nu a declarat dacă este pandemie”, spune controlorul, pe un ton iritat, persoanei care-i atrage atenția.

CFR nu a oferit încă o reacție publică în acest caz.

O pandemie este o epidemie care se răspândeşte dincolo de graniţele unui stat sau ale unui continent. Pe 11 martie 2020, OMS a declarat că ne aflăm în pandemie de COVID-19, prima pandemie generată de un coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are criterii stricte pentru definirea unei situaţii de pandemie. În general, se ajunge la această situaţie în cazul epidemiilor răspândite pe multe continente şi dacă există un grad mare de răspândire la nivel internaţional şi în comunităţi.

Ministerul Sănătății a publicat chiar o secțiune pe site-ul său intitulată sugestiv ”Măsuri recomandate în vederea reducerii impactului pandemiei COVID-19”.

FOTO: Captură Digi24